Bestellen? 056 61 54 45

Niet alleen kaas maar zoveel meer...

In 1994 werd de droom van oprichtster Sabine Verkinderen om een eigen zaak te beginnen werkelijkheid en werd Kaas&Co opgestart. Door de jaren heen is de zaak uitgegroeid tot een gerenommeerde kaasspeciaalzaak en een begrip in Waregem en ver daarbuiten.

Op 1 juli 2022 gaf Sabine de fakkel door en werd de zaak overgenomen door Nathalie Delaey, die met evenveel passie en enthousiasme, en met de steun van het bestaande team, de winkel zal verder zetten. Nathalie kan verder rekenen op de ondersteuning van Sabine.

Erkend kaasrijper

In 2015 werd Kaas & Co, als eerste kaasspeciaalzaak in België, bekroond met het kwaliteitslabel ‘Erkend kaasrijper’.

Dit betekent niet alleen dat we onze kazen rijpen tot ze perfect “à point” zijn; deze titel staat ook garant voor een geselecteerd aanbod aan rauwmelkse, fermierkazen, onderworpen aan hoge kwaliteitseisen.

Handmade in Belgium label

Kaas & Co heeft een stevige reputatie opgebouwd op het gebied van verse, verfijnde en originele kwaliteitsproducten.

In 2013 ontving de zaak hiervoor het Handmade In Belgium-label, kortweg HIB, van UNIZO. Dit label staat garant voor de authenticiteit van de door haar gemaakte producten. Alles wordt immers dagvers bereid in eigen keuken. En dat proef je!

Eigen rijpingscellen

Bij het 10-jarig bestaan van de winkel werd de zaak volledig heringericht en werd ook de koelcellenruimte grondig aangepakt. Het bleek meteen een schot in de roos!

Bij de verbouwing werd het aantal koelcellen uitgebreid van 1 naar 3, wat een enorm voordeel bood. Op die manier konden de kazen ter plaatse afgerijpt worden. De kazen worden onder andere rechtstreeks aangekocht bij kleinschalige producenten die een selectie van ambachtelijke fermierkazen aanbieden. Vervolgens worden ze afgerijpt in de 3 rijpingscellen. Op die manier zijn alle kazen die over de toonbank gaan perfect ‘à point’ gerijpt.

Smiley

In 2020 ontving Kaas&Co voor de derde maal de Smiley. Dit certificaat toont aan dat het bedrijf beschikt over een geloofwaardig autocontrolesysteem en dat het autocontrolesysteem gevalideerd en gecertificeerd is. Autocontrole is het geheel aan maatregelen die bedrijven moeten nemen om de voedselveiligheid van de producten die ze aan de consument aanbieden te garanderen.