Bestellen? 056 61 54 45

Niet alleen kaas maar zoveel meer...

Sabine Verkinderen, zaakvoerster van Kaas & Co, groeide op op een landbouwbedrijf met melkvee.
In 1988 studeerde ze af aan hotelschool Spermalie,
om daarna enkele jaren ervaring op te doen in de horeca.

In oktober 1994 werd de droom van Sabine om een eigen zaak te beginnen
werkelijkheid en werd de winkel in Waregem opgestart.

Nu, 27 jaar later, is Kaas&Co uitgegroeid tot een gerenommeerde kaasspeciaalzaak en een begrip in Waregem en ver daarbuiten.

Erkend kaasrijper

In 2015 werd Kaas & Co, als eerste kaasspeciaalzaak in België, bekroond met het kwaliteitslabel ‘Erkend kaasrijper’.

Sabine: "Dit betekent niet alleen dat we onze kazen rijpen tot ze perfect “à point” zijn; deze titel staat ook garant voor een geselecteerd aanbod aan rauwmelkse, fermierkazen, onderworpen aan hoge kwaliteitseisen".

Handmade in Belgium label

De culinaire vaardigheden die Sabine leerde aan hotelschool Spermalie en haar visie op kwaliteit, creativiteit en smaak hebben er toe geleid dat Kaas & Co een stevige reputatie heeft opgebouwd op het gebied van verse, verfijnde en originele kwaliteitsproducten.

In 2013 ontving ze hiervoor het Handmade In Belgium-label, kortweg HIB, van UNIZO. Dit label staat garant voor de authenticiteit van de door haar gemaakte producten. Alles wordt immers dagvers bereid in eigen keuken. En dat proef je!

Eigen rijpingscellen

Bij het 10-jarig bestaan van de winkel werd de zaak volledig heringericht en werd ook de koelcellenruimte grondig aangepakt. Het bleek meteen een schot in de roos!

Sabine: “Bij de verbouwing werd het aantal koelcellen uitgebreid van 1 naar 3, wat een enorm voordeel bood. Op die manier kon ik immers zelf mijn kazen afrijpen. De kazen worden aangekocht op de vroegmarkt in Rungis (bij Parijs) maar ook rechtstreeks bij kleinschalige producenten die een selectie van ambachtelijke fermierkazen aanbieden. Vervolgens worden ze afgerijpt in de 3 rijpingscellen. Op die manier zijn alle kazen die over de toonbank gaan perfect ‘à point’ gerijpt”.

Kaasridder

In 1997 trad Sabine toe tot de ‘Belgische Kaasridders’. Dit is de beroepsvereniging die de beste kaasmeesters van het land groepeert. Dankzij de vakkennis die ze door de jaren heen had opgebouwd werd Sabine in 2010 zelf tot kaasridder geslagen.

Smiley

In 2020 ontving Kaas&Co voor de derde maal de Smiley. Dit certificaat toont aan dat het bedrijf beschikt over een geloofwaardig autocontrolesysteem en dat het autocontrolesysteem gevalideerd en gecertificeerd is. Autocontrole is het geheel aan maatregelen die bedrijven moeten nemen om de voedselveiligheid van de producten die ze aan de consument aanbieden te garanderen.